Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Msv B domarkurs

Stuteri LightPosted by marianne Sat, February 23, 2019 23:04:57

Idag var det till att stiga upp kl 5 och åka mot Halland för årliga MsvB domarkursen. Plockade upp 4 domarkollegor i Göteborg och körde ner till Gustav Johanssons fina anläggning i Hyltebruk i södra Halland.

På förmiddagen var det teori, genomgång av ändringar i TR och ändringarna i programmen. I år är det mycket nytt

http://www.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2018/10-12/Uppdateradedressyrprogram2019/

Det är 8 ändrade program:

  • Lätt B:1
  • Lätt B:3
  • Lätt A:4
  • Medelsvår B:1
  • Medelsvår B:2
  • Medelsvår B:3
  • Medlesvår B:4
  • Intermediare I B

Och det här kommer vi att titta extra på i år


De flesta bett är godkända nu t.ex novabett, mjuka gummibett, däremot inte Golden wing som kan dölja sår i mungiporna och bett med hävstång eller kedja är inte tillåtna till träns.

På eftermiddagen tittade vi på 4 ekipage som red igenom de nya Msv B programmen, varje ryttare red programmet 2 gånger, vi bedömde och diskuterade siffrorna, mycket nyttigt.


Britt gick noga igenom överstrykningen med alla ryttare och oss, överstrykningen ska vara 5 språng, steg 1 fram med händerna längst med mankammen, så tygeln hänger, håll händerna där i 3 språng och sen tillbaka med handen på steg 5.

Läs igenom programmen noga på Ridsportsförbundet och inte bara de ritade programmen.

Ha kul med din häst, ni är ett team.👌


Jobbigt att Vilja återigen fick kolik idag och Kenth fick jobba med henne, longerade, körde i transport och longerade igen, vi avmaskade igår kväll och nu har hon fått loppfrön, så jag hoppas verkligen att hon kan slippa detta, tredje gången i år nu 😢

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.