Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Kolik...

Stuteri LightPosted by marianne Mon, February 25, 2019 21:15:21
Så var det dags igen i lördags, Vilja fick kolik vid 9-tiden på morgonen, samma tid och dag som förra gången, jag var ju borta så Kenth fick jobba med Vilja, longering, sen köra henne i transporten, det funkar bra, då bajade hon. Sen ut i hagen utan mat och sen longering igen. Sen på em var hon ganska pigg igen. Vi gissar att hon har fått i sig jord och sand för hon gräver i kanterna av hagen.

Loppfrö ska vara bra, och det var ju lördag men vi fick tag på loppfrö eller psylliumfrö som och det finns på matvaruaffären så vi köpte 3 påsar. Första givan blandade jag i 2dl i Mash och på med hett vatten, det vägrade hon att äta, men det luktade riktigt illa, så förstår henne.

Men nu blöter jag fodret som vanligt och strör över några msk loppfrö, det funkar. Så hoppas på det. Som tur är har vi hyresgäster i stallet som har bra koll på hästarna och så har vi en övervakningskamera på hagen, det är så skönt.


Men nu känns Vilja som vanligt och vi fortsätter träna, men tar det lite lugnare. Galoppen var fin idag och så tränade vi på samlade skritten, det ska vara korta jämna steg utan övertramp och ut med halsen så hon inte blir för snäv. Sen lite passage på slutet, den var kort och fina vinklade bakben idag.

Sen Floriona, henne rider jag ca 20 min, hon är pigg och fin men blir fort trött, jättefin i vänster varv men tränger inåt i höger, har börjat träna på sidvärts i skritt för att kunna jobba med rakriktnkngen i högersidan. Igår red jag på utebanan det gick bra men hon blev rädd en gång när Topaz kom för nära annars är hon cool. Står blick stilla när jag sitter upp och väntar på godisen som hon alltid får när jag har suttit upp. Det tycker jag är ett bra sätt att lära dem att stå stilla.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.