Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Torsdagsträning

Stuteri LightPosted by marianne Thu, February 21, 2019 21:35:29
Trist besked idag att tävlingen den 8-10 mars i Billdal som jag hade sett fram så mot, är inställd pga smittorisken, himla tråkigt och man tappar lite sugen. Det är långt till nästa tävling, det blir det nog inte förrän i april.

Men jag har fått mitt nya Kur program, det är lite svårare program, men musiken är mycket kvickare och passar Vilja bättre, behöver inte hela tiden bromsa henne. Idag jobbade vi med lite friskare tempo, tränade ökningar i galoppen på långsidorna och försökte få henne att spåra, svårast i höger galopp, det går ju bra att rakrikta i samlat tempo, men i ökningar är det svårt. Sen testade några av linjerna med musiken i öronen, tvåor på böjt spår, det var väldigt svårt näst intill omöjligt...
Passagen däremot funkar super och traven han verkligen blivit mycket mer bogfri och i uppförsbacke. smiley

Vilja har "Anky Climatrole benskydd" finns i flera olika färger, nu i guld oxå, beställ på Seahorse.nu


Floriona (Floricello - Raviona - Ravell) orkar mer och mer och bjuder fint i galoppen också nu. Hon galopperar redan i uppförsbacke och idag stod vi kvar efter ritten och tittade när Kenth red Topaz. Floriona står helt still och rör inte en fot om jag inte ber henne, häftigt när pigga hästar bara kan stå helt still när de inte jobbar.


Topaz Light (Total Hope - Akribori) f. 2016 har stora underbara gångarter men behöver lära sig att bjuda mer framåt. Han blir lite slingrig än så länge. Men supersnäll verkligen. Foto taget i somras, när han fortfarande var hingst, nu är han lite rundare om magen.smiley
Beställ dina nya Cavallostövlar Seahorse.nu, vi hjälper dig med måtten, alla stövlar är måttbeställda, och man kan välja till hur man vill ha upptill, vilken yta man vill ha, blankare läder eller vanligt. och andra detaljer, dessutom många modeller att välja mellan. Det här är en dressyrstövel och en hoppstövel.

  • Comments(1)//blogg.seahorse.nu/#post8