Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Vilgot

Stuteri LightPosted by marianne Wed, February 20, 2019 21:58:15
Näst ut i av våra hästar är
Vilgot e Black Coffee - Virona - Vivaldi och f 2007
uppfödare Ann-Sofie Lilja
https://www.blup.se/sv-SE/horses/202794-vilgot-swb


Vilgot är född i Jämtland och min goda vän Ann-Sofie Lilja är uppfödare till honom.
Jag ska börja redan på 80-talet, jag hade nyss hade förlorat min häst Corella som bara blev 8 år och var en fantastisk häst e Gibraltar, men den historien ska jag ta en annan gång.

Men då fick jag fick möjlighet att tillsammans med Maria låna Ann-Sofies fina Florina ett halvår när Ann-Sofie utbildade sig till Veterinär, Florina var en vacker fux med 4 vita strumpor och bläs som tävlade dressyr. Om jag minns rätt så startade jag Florina i en dressyrtävling kanske runt -88.

Det här är Florina (36) (Herkules - Orkan) f 1970, Florina fick 5 avkommor och Virona som är Vilgots mamma är en av dem.


Redan 2010 fick jag dessa foton av Ann-Sofie på en 2 årig Vilgot (2009), visst är han fin och lik Florina. Vi har följt varandras avkommor genom åren, men det skulle ändå ta flera år innan Vilgot kom till oss.Vilgot var på inridning hos Åsa Nyström i Skövde och grundutbildades av henne och sen tillbaka till Ann-Sofie i Jämtland igen. Först 2015 bestämdes att han skulle komma till oss på försäljning och han skickades ner med Gunnar Olssons transporter.

Så vi red honom med tanke på att sälja men blev förtjusta i honom, han är en riktig gentleman, så snäll, älskar att bli pussad på mulen och gör inte en fluga förnär, så det blev så att vi köpte honom istället med tanke på att jag skulle ha en häst till, jag tävlade honom upp till MSV B, men han är stor och kräver sin framridning men har en otrolig gång när han får in den extra växeln. Jag har nog inte känt den fantastiska gången på någon annan häst, men han hade svårt med bytena och det blev för jobbigt för mig att orka hålla ihop honom, så det blev Kenth som tog över honom och ridit honom de senaste åren.

För Kenth som mest har hoppat har fått lära sig de Medelsvåra rörelserna tillsammans med Vilgot och som de har tränat bytena, men nu sitter de och de byter i serier. De tävlar nu MSV A dressyr och målet är att kvala till Nationell klass i år.  • Comments(0)//blogg.seahorse.nu/#post7