Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Vilja

Stuteri LightPosted by marianne Thu, February 14, 2019 22:04:20
Nu tänkte jag presentera hästarna och börjar med den äldsta.

Vilja e Wetano - D-day f 2002
https://www.blup.se/sv-SE/horses/140949-vilja-65-swb

Min fantastiska häst jag älskar den hästen, hon är en fin vän och teamkompis och jag är så rädd om henne.

Så här såg hon ut när vi köpte henne, det var Kenth som "hittade" henne på ett Naturbruksgymnasie där han jobbade. Jag var och tittade på henne, men det tog ett tag innan jag bestämde mig, hon var en ängslig häst och slängde av alla som satt i obalans på henne, men till slut så kunde jag bara tänka på henne och Kenth satt ju kvar så klarade inte jag av henne så kunde ju han hoppa henne. Här är vi var ute på vår första tävling en LB:1 i Ås i Jämtland, då hade jag haft henne i två veckor, och hon slängde av mig på banan, blev rädd för några gruskorn som sprätte på staketet. Vacker som en dag och snäll, men rädd för allt och bockade tills man åkte av. Hon hade inte fantatiska poäng som unghäst klass 2 på gångarter och klass 3 i hoppning. Men hon har en otrolig vilja att lära sig saker och det är viktigast av allt.

Både Kenth och Sofia har tävlat hoppning på Vilja, hon har tävlat upp till 1.10, men hon tyckte inte om vattenmattorna.

Vilja är nu 17 år och jag har haft henne sen hon var 5 år då såg hon ut så här, nästan svart smiley


Jag har utbildat henne hela vägen från unghäst till Grand Prix, nu har vi ridit ca 20 Grand Prix sedan 2015 då vi debuterade.

Så här ser hon ut nu, ett riktigt muskelpaket,
Jag älskar fortfarande varje träningspass och ser fram mot att få rida henne.

Idag på träningen, var hon så pigg, vi tränade mycket travarbete idag, passage, piaffa och samlad trav och så de jobbiga ökningarna, skulle önska att jag kunde få mer samling och påskjut i dem, men hon har så bråttom iväg så det går mest fort, men traven börjar kännas helt fantastisk. Sen tränar vi mycket slutor i både trav och galopp, de är svåra.

Vilja är en Diva smiley, hon ska ha mat på bestämda tider och tjatar jämt på mig, krafsar och slår med frambenet i boxdörren så fort jag är i stallet, krafsar när hon står på gången och inte tycker jag är snabb nog. Hon älskar slubbermash och får alltid det på kvällen. Hon äter snabbast av alla och vill in först från hagen. Hon är så mjuk i pälsen, kort och så len. Vilja är en vänlig häst som tycker om att snosa på folk. Hon är så känslig i pälsen så det går inte att klippa henne utan bedövning, hon tycker nog att det luggas.


Utrustningen är från Seahorse.nu


Senaste tävlingen i Falkenberg hösten 2018, nu laddar vi för årets tävlingar.

  • Comments(0)//blogg.seahorse.nu/#post3