Stuteri Light IT AB / Seahorse

Stuteri Light IT AB / Seahorse

Hästverksamhet och Webshop

En blogg om vardagslivet på gården, men vi är även båda två tävlingsryttare i dressyr, tränare och Marianne är dressyrdomare. Vi har även avelsverksamhet och inackorderade. Vid sidan av det har vi civila jobb heltid, som lärare och IT-ingenjör.
Den här bloggen kommer handla om högt och lågt på gåden, tävlingar, Seahorse shopen och allt som händer här.

Vardagsjobb

Stuteri LightPosted by marianne Wed, February 13, 2019 21:18:20
Alla våra vardagsmorgnar börjar i stallet, Kenth går ut och ger hästarna kraftfoder kl 5.45 och så kommer jag ut vid 6, jag släpper ut hästarna, och Kenth mockar, när hästarna är ute, förbereder jag för intaget och lägger in krafft och hö, fyller vatten inne och ute i hagarna.

Våra hästar får 14 kg hösilage/dag delat på 4 fodringar kl 6-7, kl 11.30, kl 16 och kl 20, kraftfoder 3 gånger/dag ca 2,5 kg krafft och slubbermash, efter ridning.

Hästarna går i dränerade grushagar från kl 6-16 varje dag, medan vi är på jobbet.
Unghästar och fölstona i stora hagar eftersom de inte motioneras på samma sätt som tävlingshästarna. Lunch och intag delar vi upp mellan oss i stallet. De rids och tränas i princip 7 dagar/vecka, förutom unghästarna. När vi kommer hem från jobbet är det mockning av hagar och packa hösäckar till våra 7 hästar, sen är det ridningen kvar, ofta har vi 2 var att motionera.

Så vi brukar vara inne vid kl 20. Vi har inga anställda utan jobbar hårt för att få det att snurra runt, behöver iaf inte gå på gymet och vi är ute mycketsmiley.

Vi har goa inackorderade som ofta hjälper oss när det behövs ❤️

Den här drönarfilmen tog vi för några år sen, men det är på våren men lite längre fram, nu är det inte riktigt lika grönt och lite blötare, men ni ser iaf hur det ser ut.

  • Comments(0)//blogg.seahorse.nu/#post2