Stuteri Light IT AB / Seahorse

FlorionaStuteri Light

Posted by marianne Sat, March 09, 2019 20:38:13

Floriona e Floricello - Raviona - Ravell
https://www.blup.se/sv-SE/horses/251093-floriona-36-swb

Floriona är född 2014 hos AnnSofie Lilja Kövra i Jämtland, och vi var och tittade på henne i mörkret vintern som 2-åring när jag hälsade på hos Ann-Sofie.
Sen bestämde vi oss för att köpa Floriona på våren som 3-åring.

Hon är min Ravionas avkomma och dessutom behövde vi ett sto att betäcka när vi vann en betäckning på en Lövsta hingst. Nu har hon ett fint stoföl Bellatrix Light e Benetton Dream f.2018.

Floriona är 163 cm hög, men har stor trav och galopp. Hon är en modig snäll häst, pigg och kvick att lyssna på hjälperna. Hon är mycket väluppfostrad och när hon var hos unghästutbildare Lisa Nilsson i Svenstavik som 3 åring, kunde det se ut så här.


Nu har vi ridit henne sedan mitten av januari och jag känner mig helt trygg med henne, hon är snäll i all hantering och vill alltid göra rätt.

Från träningspasset idag, så nu är frågan, sälja som planerat eller behålla ??
Vad tycker ni?


Dessutom hoppar hon fantastiskt fint i löshoppningen, kvick i språnget och tvekar aldrig. Har blivit riktigt förtjust i den här hästen <3Your mobile does not support playing flash video.

Onsdag kväll efter träningarnaSeahorse.nu

Posted by marianne Wed, March 06, 2019 22:12:46

Jobb, rida och träningar, det är fullt upp från morgon till kväll. Jag tycker det är superkul att ha träningar och har det varje onsdag kväll hemma, 4-5 elever som rider enskilt.

Igår kom vårnyheterna från Anky kom i tre stora paket. Som julafton att packa upp de paketen

Varför älskar vi Anky, både kläder och hästsaker är så genomtänkta och har alla extra detaljer, ni som har Anky både kläder och hästartiklar vet att de är mycket bra kvalitet.

För mig som har enkelkåpa på sadeln är Ankypadden en favorit, snygg och lätt att lägga utan massa fästen och den ligger på plats tack vare Ankymärket i silicon på ovansidan, svetten transporteras bort och man behöver inte tvätta det så ofta.

Underbara dressyrschabrak, Ankypaddar med matchande benlindor eller Climatrol benskydd. Köp på Seahorse.nu, eller maila webshop@Seahorse.nu.

Climatrol benskydden på bilderna till vänster, har aluminium plattor på insidan som transporterar ut fukten, det funkar jättebra och min känsliga häst får inte skav av dem.

Den här tjocka anatomiskt formade ANKY®-padden har mockalikt material och en fuktreglerande, andningsbar Coolmax®-foder. Padden är jämnt fylld med en syntetisk vaddering. Silicon bokstäverna på båda sidor av padden ger en stabilare sadelposition. ANKY®-pads är kända för sin förmåga att hålla sig på plats, torka snabbt och behålla sin färg och form under lång tid.


Ankykläderna är mycket noga utformade och har de extra detaljerna som inte finns om man köper en vanlig jacka. Bara en sån detalj att de flesta jackor och västar har dolda fickor i dragkedjan mitt fram, där man kan ha mobiltelefon så att den inte skumpar mot sadeln, det är helt perfekt. Tröjor och och jackor är behandlade med Polygiene som förhinder svettlukt och gör att man inte behöver tvätta kläderna så ofta.

Min favorit är Technostrechjackor jag använder dem nästan varje dag året runt, under vinterjackan eller bara den när det är varmare Den finns i många färger med olika detaljer.

Köp på Seahorse.nu.

Blog image
Det kom oxå snygga tävlingsridbyxor från Anky med lite bling runt fickorna

Blog image

Det var lite om nyheterna, kika in i Shopen Seahorse.nu


2-3 MarsStuteri Light

Posted by marianne Sun, March 03, 2019 17:34:52

Härligt, våren är här och det blommar snödroppar i släntenBlog image

Helgen har varit lugn, yngsta dottern var på besök några dagar.

Har hunnit jobba med Floriona, hon är så trevlig, riktigt bra trav, med höga framben. Jag har tömkört några dagar nu för att hon ska få galoppera mer, hon blir så fort trött med mig på. I tömkörningen tränger hon inte alls med högerbogen. Så får fundera på om det är jag som gör något.

Hon är så rolig pigg och spänstig men när orken tar slut vill hon stå still och vila. Sen jobbar hon vidare ❤️, aldrig tjurig, bara snäll.

Vilja har jag jobbat ute på banan några dagar och då får hon så spänstig galopp, det är härligt. I passagen orkar hon bättre hålla sina bakben vinklade, det är så häftigt. Hon gör bäst passage när jag rider utan sporrar, hon trycker lite mot dem. Idag blåste det och har spöregnat hela natten så var blött ute så blev träning i ridhuset idag.

Här passagen, bra övergång, spänstig och fin och bakbenen väl undersatta på första delen, sen blir det tungt vid medellinjen när jag vill ha den stillastående utan att hon går över till piaff, men sen på slutet är den spänstig igen.Till veckan kommer vårens nyheter från Anky till Seahorse.nu, det är begränsad upplaga och görs bara till den här säsongen så passa på.
Detta är bara så snyggt


Jag har inventerat i shopen och lagt in mer varor på Seahorse.nu som jag hade hemma, så kolla gärna runt lite och är det något speciellt ni letar efter så hör av er, jag kollar gärna om jag kan ta hem det ni önskar.

Your mobile does not support playing flash video.

Raviona på återbesökStuteri Light

Posted by marianne Thu, February 28, 2019 20:45:39

Min vackra gula häst, som skadade sig i hagen den 8 december, jag stod och tittade på när hon i full farttill hörnet och tvärnitade och kotade över, och efter det blev hon så halt att hon hoppade på 3 ben och höger bakben hade hon ingen kontroll på utan kotade över så hon nästan ramlade omkull, nu har hon stått 11 veckor i box, med senskada på sträcksenan höger bak. Hon har tagit det bra och varit ganska lugn och hade faktiskt gått upp i vikt från 471 i mitten av januari till 533 kg idag och fin i kroppen.
Blog image


idag var det återbesök och ultraljud på senan, den övre skadan var helt läkt och den nedre mycket bättre, men inte helt bra. Så det blir 6 veckor till i vila, men hon får gå ut i liten hage om hon inte kotar över och om några veckor ev skritt om hon ser ok ut.

Blog imageBlog image
Kul idag var att jag hade trevligt sällskap av Carina i bilen och så stannade vi kvar och tittade när Anna Åström-Frej som köpte Qlever Light av oss men idag red hon sin andra häst Copelia för EvaKarin Oscarsson.

Kolik...Stuteri Light

Posted by marianne Mon, February 25, 2019 21:15:21

Så var det dags igen i lördags, Vilja fick kolik vid 9-tiden på morgonen, samma tid och dag som förra gången, jag var ju borta så Kenth fick jobba med Vilja, longering, sen köra henne i transporten, det funkar bra, då bajade hon. Sen ut i hagen utan mat och sen longering igen. Sen på em var hon ganska pigg igen. Vi gissar att hon har fått i sig jord och sand för hon gräver i kanterna av hagen.

Loppfrö ska vara bra, och det var ju lördag men vi fick tag på loppfrö eller psylliumfrö som och det finns på matvaruaffären så vi köpte 3 påsar. Första givan blandade jag i 2dl i Mash och på med hett vatten, det vägrade hon att äta, men det luktade riktigt illa, så förstår henne.

Men nu blöter jag fodret som vanligt och strör över några msk loppfrö, det funkar. Så hoppas på det. Som tur är har vi hyresgäster i stallet som har bra koll på hästarna och så har vi en övervakningskamera på hagen, det är så skönt.

Blog image
Men nu känns Vilja som vanligt och vi fortsätter träna, men tar det lite lugnare. Galoppen var fin idag och så tränade vi på samlade skritten, det ska vara korta jämna steg utan övertramp och ut med halsen så hon inte blir för snäv. Sen lite passage på slutet, den var kort och fina vinklade bakben idag.

Sen Floriona, henne rider jag ca 20 min, hon är pigg och fin men blir fort trött, jättefin i vänster varv men tränger inåt i höger, har börjat träna på sidvärts i skritt för att kunna jobba med rakriktnkngen i högersidan. Igår red jag på utebanan det gick bra men hon blev rädd en gång när Topaz kom för nära annars är hon cool. Står blick stilla när jag sitter upp och väntar på godisen som hon alltid får när jag har suttit upp. Det tycker jag är ett bra sätt att lära dem att stå stilla.

Msv B domarkursStuteri Light

Posted by marianne Sat, February 23, 2019 23:04:57

Idag var det till att stiga upp kl 5 och åka mot Halland för årliga MsvB domarkursen. Plockade upp 4 domarkollegor i Göteborg och körde ner till Gustav Johanssons fina anläggning i Hyltebruk i södra Halland.

På förmiddagen var det teori, genomgång av ändringar i TR och ändringarna i programmen. I år är det mycket nytt

http://www.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2018/10-12/Uppdateradedressyrprogram2019/

Det är 8 ändrade program:

  • Lätt B:1
  • Lätt B:3
  • Lätt A:4
  • Medelsvår B:1
  • Medelsvår B:2
  • Medelsvår B:3
  • Medlesvår B:4
  • Intermediare I B

Och det här kommer vi att titta extra på i år

Blog image

De flesta bett är godkända nu t.ex novabett, mjuka gummibett, däremot inte Golden wing som kan dölja sår i mungiporna och bett med hävstång eller kedja är inte tillåtna till träns.

På eftermiddagen tittade vi på 4 ekipage som red igenom de nya Msv B programmen, varje ryttare red programmet 2 gånger, vi bedömde och diskuterade siffrorna, mycket nyttigt.


Britt gick noga igenom överstrykningen med alla ryttare och oss, överstrykningen ska vara 5 språng, steg 1 fram med händerna längst med mankammen, så tygeln hänger, håll händerna där i 3 språng och sen tillbaka med handen på steg 5.

Läs igenom programmen noga på Ridsportsförbundet och inte bara de ritade programmen.

Ha kul med din häst, ni är ett team.👌


Jobbigt att Vilja återigen fick kolik idag och Kenth fick jobba med henne, longerade, körde i transport och longerade igen, vi avmaskade igår kväll och nu har hon fått loppfrön, så jag hoppas verkligen att hon kan slippa detta, tredje gången i år nu 😢

TorsdagsträningStuteri Light

Posted by marianne Thu, February 21, 2019 21:35:29

Trist besked idag att tävlingen den 8-10 mars i Billdal som jag hade sett fram så mot, är inställd pga smittorisken, himla tråkigt och man tappar lite sugen. Det är långt till nästa tävling, det blir det nog inte förrän i april.

Men jag har fått mitt nya Kur program, det är lite svårare program, men musiken är mycket kvickare och passar Vilja bättre, behöver inte hela tiden bromsa henne. Idag jobbade vi med lite friskare tempo, tränade ökningar i galoppen på långsidorna och försökte få henne att spåra, svårast i höger galopp, det går ju bra att rakrikta i samlat tempo, men i ökningar är det svårt. Sen testade några av linjerna med musiken i öronen, tvåor på böjt spår, det var väldigt svårt näst intill omöjligt...
Passagen däremot funkar super och traven han verkligen blivit mycket mer bogfri och i uppförsbacke. smiley

Vilja har "Anky Climatrole benskydd" finns i flera olika färger, nu i guld oxå, beställ på Seahorse.nu
Blog image

Floriona (Floricello - Raviona - Ravell) orkar mer och mer och bjuder fint i galoppen också nu. Hon galopperar redan i uppförsbacke och idag stod vi kvar efter ritten och tittade när Kenth red Topaz. Floriona står helt still och rör inte en fot om jag inte ber henne, häftigt när pigga hästar bara kan stå helt still när de inte jobbar.
Blog image

Topaz Light (Total Hope - Akribori) f. 2016 har stora underbara gångarter men behöver lära sig att bjuda mer framåt. Han blir lite slingrig än så länge. Men supersnäll verkligen. Foto taget i somras, när han fortfarande var hingst, nu är han lite rundare om magen.

Blog image

smiley
Beställ dina nya Cavallostövlar Seahorse.nu, vi hjälper dig med måtten, alla stövlar är måttbeställda, och man kan välja till hur man vill ha upptill, vilken yta man vill ha, blankare läder eller vanligt. och andra detaljer, dessutom många modeller att välja mellan. Det här är en dressyrstövel och en hoppstövel.

VilgotStuteri Light

Posted by marianne Wed, February 20, 2019 21:58:15

Näst ut i av våra hästar är
Vilgot e Black Coffee - Virona - Vivaldi och f 2007
uppfödare Ann-Sofie Lilja
https://www.blup.se/sv-SE/horses/202794-vilgot-swb


Vilgot är född i Jämtland och min goda vän Ann-Sofie Lilja är uppfödare till honom.
Jag ska börja redan på 80-talet, jag hade nyss hade förlorat min häst Corella som bara blev 8 år och var en fantastisk häst e Gibraltar, men den historien ska jag ta en annan gång.

Men då fick jag fick möjlighet att tillsammans med Maria låna Ann-Sofies fina Florina ett halvår när Ann-Sofie utbildade sig till Veterinär, Florina var en vacker fux med 4 vita strumpor och bläs som tävlade dressyr. Om jag minns rätt så startade jag Florina i en dressyrtävling kanske runt -88.

Det här är Florina (36) (Herkules - Orkan) f 1970, Florina fick 5 avkommor och Virona som är Vilgots mamma är en av dem.
Blog image

Redan 2010 fick jag dessa foton av Ann-Sofie på en 2 årig Vilgot (2009), visst är han fin och lik Florina. Vi har följt varandras avkommor genom åren, men det skulle ändå ta flera år innan Vilgot kom till oss.
Blog image


Vilgot var på inridning hos Åsa Nyström i Skövde och grundutbildades av henne och sen tillbaka till Ann-Sofie i Jämtland igen. Först 2015 bestämdes att han skulle komma till oss på försäljning och han skickades ner med Gunnar Olssons transporter.

Så vi red honom med tanke på att sälja men blev förtjusta i honom, han är en riktig gentleman, så snäll, älskar att bli pussad på mulen och gör inte en fluga förnär, så det blev så att vi köpte honom istället med tanke på att jag skulle ha en häst till, jag tävlade honom upp till MSV B, men han är stor och kräver sin framridning men har en otrolig gång när han får in den extra växeln. Jag har nog inte känt den fantastiska gången på någon annan häst, men han hade svårt med bytena och det blev för jobbigt för mig att orka hålla ihop honom, så det blev Kenth som tog över honom och ridit honom de senaste åren.

För Kenth som mest har hoppat har fått lära sig de Medelsvåra rörelserna tillsammans med Vilgot och som de har tränat bytena, men nu sitter de och de byter i serier. De tävlar nu MSV A dressyr och målet är att kvala till Nationell klass i år.